Przepis:
- 1 słoik pomidorów bez skórki (jeśli brak mi czasu) lub świeżo krojone pomidory bez skórki (jeśli mam czas) ^^
- 1 puszka kukurydzy
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- Makaron spaghetti bez glutenu lub razowy
- Czosnek do smaku
- Szczypta bazylii suszonej
- Szczypta rozmarynu
- Szczypta tymianku
- Pieprz i sól do smaku
- Olej kokosowy do smażenia mięsa
Zaczynam od rozpuszczenia oleju na patelni. Dodaję mięso ze zmiażdżonym czosnkiem. Do smaku dodaję pieprz i odrobinę soli. Danie staram się przygotować na tyle łagodnie, aby poczuć prawdziwy smak wszystkich produktów. Gdy mięso już się zarumieni dorzucam pomidory. Jeśli mam szczęście to uda mi się odnaleźć w spiżarni zawekowane pomidory z zeszłego roku. Jeśli nie, kupuję gotowe w słoiku lub przygotowuję na świeżo. Skórkę polewam wrzątkiem, dzięki czemu sama odchodzi. Kroję w kostkę i wrzucam na patelnię. Całość duszę, aż powstanie pyszny sos. Dodaję suszonych przypraw. Na sam koniec dorzucam kukurydzę. I...GOTOWE.
W osobnym garnku gotuję makaron. Od pewnego czasu używam głównie razowego. Jest trochę twardszy więc trzeba troszkę dłużej gotować, aby dzieci mogły go zjeść. W smaku jest bardziej wyrazisty przez co danie staje się bardziej wytrawne.
Smacznego!!!
Ale zaraz...w trakcie tego całego smakowania łapiemy niechciane kalorie. Mam dla was rozwiązanie i nadzieję, że razem ze mną skosztujecie nowego treningu.
COOKING WORKOUT!!!
POWODZENIA ^^






Brak komentarzy
Prześlij komentarz